De vrouw die in maart de keel zou hebben dichtgeknepen van een juf, stapt zelf naar het gerechtshof om de lerares te laten vervolgen voor mishandeling  van de dochter van de vrouw.

Dat meldt De Stentor woensdag.

De moeder beweert dat de juf van basisschool De Toonladder in Zwolle, haar kind zo hardhandig heeft vastgepakt, dat de arm van haar dochter gekneusd raakte.

Het Openbaar Ministerie (OM) ging niet over tot vervolging van de juf omdat er onvoldoende bewijs was voor de beschuldiging van de moeder.  De vrouw gaat niet akkoord met deze lezing en begint bij het hof een artikel 12-procedure om de officier van justitie alsnog tot vervolging te bewegen.

Buiten bewustzijn

De vrouw had op 17 maart een discussie met de lerares over het voorval. De gemoederen liepen op, waarbij de moeder de juf naar de keel greep. De vrouw raakte hierdoor even buiten bewustzijn en liep verwondingen op aan de hals.

Het OM neemt de zaak hoog op, omdat de lerares een publieke functie bekleedt. Tegen plegers van geweld tegen medewerkers met een publieke functie wordt een straf geëist die hoger is dan normaal.