In het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen heeft woensdagochtend een zeer grote brand gewoed. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Het hele gebouw is ontruimd. 

Het hele gebouw aan de Lawickse Allee in Wageningen werd woensdagochtend vroeg ontruimd. 171 mensen moesten halsoverkop naar buiten. Zij worden opgevangen in een theater in de buurt.

Zeker acht mensen hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken door ambulancemedewerkers. De hotelgasten kunnen onder begeleiding naar binnen om hun spullen op te halen. Ongeveer 150 hotelgasten worden elders ondergebracht.

Volgens gegevens van het hotel hadden 225 mensen een kamer geboekt. Of zij ook allemaal in het pand waren toen de brand uitbrak, is nog onduidelijk. Brandweerlieden liepen alle kamers na om er zeker van te zijn dat er niemand meer zat.

Liftschacht

De brandweer kreeg rond 05.00 uur een melding over de brand en rukte met groot materieel uit om die te bestrijden.

De brand ontstond waarschijnlijk in een liftschacht en breidde zich uit over zeker drie verdiepingen. Brandweerlieden konden voorkomen dat de brand uitslaand werd. Wel kwam veel rook vrij.

Video: Brand Wageningen onder controle

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto