In de buurt van de Brabantse gemeente Deurne is dinsdagavond een kleine tornado gezien. 

Diverse waarnemers en meteoroloog Reinier van den Berg meldden dat op Twitter, inclusief foto's. Volgens Van den Berg van Meteo Group, een erkend volger van tornado's, reikte de slurf van het weersverschijnsel in de buurt van de plaats Liessel tot aan de grond. 

De onweersbui die van Antwerpen langs Eindhoven trok, had volgens de weerman ''supercell-eigenschappen'', het zwaarste type onder de onweersbuien. Dat vaak gepaard gaat met zware windstoten, bliksem en zware neerslag.

De brandweer Brabant Zuid-Oost kon de aanwezigheid van de tornado niet bevestigen. Wel werd dinsdagavond bij de brandweer stormschade gerapporteerd in Neerkant, niet ver van Liessel.

Kippenschuur

Volgens de lokale omroep Siris in Someren en Asten is door de tornado ook een kippenschuur in Heusden (gemeente Asten) gedeeltelijk weggeblazen. De omroep heeft beelden van de tornado op zijn website geplaatst.

In het pand zou volgens de omroep veel asbest zitten. Om die reden werd de omgeving van het getroffen pand aan de Gevlochtsebaan afgesloten voor het publiek. Ook was er schade door omgewaaide bomen.

Drukke avondspits

Weggebruikers kregen dinsdagavond te maken met een drukke spits van in totaal 450 kilometer file. Dat meldt de ANWB. Ook het verkeersaanbod en aanrijdingen speelden een rol bij de filevorming. 

Volgens het KNMI kwamen dinsdagmiddag, met uitzondering van het noordwesten, bij buien lokaal onweer en hagel voor. De meeste buien verdwijnen in de loop van de avond.

Komende nacht en woensdagochtend is er in de kustgebieden bij buien weer kans op onweer. Woensdagmiddag ontstaan er opnieuw buien met onweer en hagel, dan vooral in de oostelijke helft van het land, waarschuwt het KNMI.

Bekijk de actuele weersvoorspellingen | De situatie op de weg