De politie heeft nog altijd geen nieuwe aanknopingspunten om de daders op te sporen van de geweldadige woningoverval op twee bejaarde mannen aan de IJsseldijk in Welsum.

De politie heeft het onderzoek dan ook op een laag pitje gezet, meldt RTV Oost dinsdag.

Alle tips die bij de politie over de zaak zijn binnengekomen zijn nagetrokken, maar die leidden niet naar de daders. 

In februari besteedde de politie voor het laatst uitgebreid aandacht aan de zaak. Ze vroegen het publiek toen om meer informatie over een oud model Volkswagen Transporter met vierkante koplampen die op het moment van de overval aan de IJsseldijk geparkeerd stond.

Dat leidde tot zeventien nieuwe tips, maar desalniettemin is de politie de daders nog altijd niet op het spoor. Zodra er nieuwe informatie binnenkomt, zal de politie het onderzoek direct weer voortzetten.

Bezoek

De twee bejaarde broers van 75 en 90 jaar werden op 2 november 's avonds in hun woning overvallen. De huisgenoten openden de deur, omdat ze bezoek verwachtten. 

Bij de overval werd het tweetal met vermoedelijk benzine overgoten. De overvallers dreigden deze vloeistof aan te steken indien hun eisen niet snel genoeg werden ingewilligd. De overvallers gingen er uiteindelijk met sieraden vandoor.