In Roosendaal, Den Bommel, Oudenbosch, Sint Willebrord en Weert is de politie dinsdag bezig met een grote actie tegen drugscriminaliteit. 

In Roosendaal en Den Bommel zijn chemicaliën gevonden. In Weert zijn amfetaminen aangetroffen. Ook zijn 1000-litertanks gevonden. Een aantal mensen is aangehouden.

In Den Bommel is 50.000 tot 60.000 liter vloeistof in beslag genomen. ''Hier is duidelijk sprake van een leverancier die de spullen verder vervoerde naar de 'pandjes' om er chemische drugs van te maken zoals xtc en amfetaminen.''

Volgens een politiewoordvoerder was er in het pand groot brandgevaar omdat er zwavelzuur en waterstofgas aanwezig waren. Bovendien was er geen sprinklerinstallatie.

In de loop van dinsdag gaan vijf of zes trailers de vloeistof afvoeren.

Locaties

In totaal zijn honderd politiemedewerkers betrokken bij de actie. "Wij gaan vandaag langs op zes locaties. Op deze plekken onderzoeken wij of grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aanwezig zijn. Daarbij moet gedacht worden aan stoffen zoals zoutzuur en aceton", zo vertelt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

Video: Grote vondst chemicaliën bij drugsactie 

"Mochten wij vandaag aanwijzingen krijgen over mogelijke andere locaties, dan zullen wij ook daar een kijkje nemen."

Aanpak

Behalve de politie zijn ook de douane en de gemeenten betrokken bij de operatie.

De actie is onderdeel van de aanpak van de drugscriminaliteit in het zuiden van het land. Daarvoor is extra politiecapaciteit beschikbaar.

Heeft u foto's van de actie? Upload beeld via NUfoto, of stuur in via WhatsApp.