De politie heeft maandag twee mannen uit Rotterdam gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op de Rotterdamse Yasmeen Dad (25). Het gaat om twee mannen van 22 jaar.

De vermiste Yasmeen werd op 12 februari gevonden. Ze was begraven in het bos in het Drentse Ruinen. Haar man werd toen direct opgepakt in verband met het misdrijf.

Het onderzoeksteam heeft onder meer gekeken welke mobiele telefoons digitale sporen hebben achtergelaten bij de woning van Yasmeen en de plaats waar ze in Ruinen is gevonden.

De mannen die nu zijn opgepakt, zijn 25 januari vermoedelijk ook in Ruinen geweest, laat de politie weten. ''De digitale sporen en andere onderzoeksinformatie leverden voldoende op om hen als verdachte van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en het wegmaken van haar lichaam aan te houden'', zo meldt de politie.

De echtgenoot van het slachtoffer, een 26-jarige Rotterdammer, moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Zijn zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het onderzoek in deze moordzaak is namelijk nog niet klaar.