De LHBT-Innovatieprijs 2015 voor grensverleggende initiatieven op het gebied van homo-emancipatie gaat naar het project Gelijk = Gelijk? 

In het lesprogramma leren scholieren uit de hoogste groepen van de basisschool over discriminatie en vooroordelen en hoe je die kunt voorkomen.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) reikte de prijs zondagmiddag uit in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Bij het project staan joodse, islamitische en homoseksuele jongeren als drietal voor de klas en vertellen ze over hun persoonlijke ervaringen met discriminatie.

Volgens juryvoorzitter Barbara Barend laat het project Gelijk = Gelijk? ''kinderen al op jonge leeftijd nadenken over vooroordelen en discriminatie. Het is belangrijk dat kinderen beseffen dat het oké is als iemand afwijkt van de norm.''

De LHBT-Innovatieprijs wordt om het jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, transgenders en biseksuelen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 10.000 euro.