De tweede persoon die in de auto zat van de 25-jarige Zaandammer die in Amsterdam in de De Clercqstraat is doodgeschoten, heeft zich bij de politie gemeld. 

Dat maakt de politie woensdag bekend.

De politie was al op zoek naar een tweede persoon, nadat ooggetuigen hadden verklaard dat er nog iemand in de auto van het slachtoffer zat. Rechercheurs gaan nu met hem in gesprek.

De liquidatie gebeurde even na middernacht. Het slachtoffer reed in een auto toen hij onder vuur werd genomen. Het is volgens de politie nog onduidelijk of de man, die ter plekke overleed, nog uit de auto is gestapt of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken.

De politie is nog op zoek naar twee mensen. Het gaat om twee verdachten die volgens getuigen na de schietpartij op een motor of een scooter zouden zijn weggereden.

Waterpijpcafé

Een shishalounge (waterpijpcafé) aan de De Clercqstraat is woensdag op last van burgemeester Van der Laan per direct en voor onbepaalde tijd gesloten in verband met de schietpartij.

Vanuit de shishatent loste een bezoeker voorafgaand aan de schietpartij ook al schoten. Al met al is er sprake van een ernstige verstoring van de openbare orde, aldus de gemeente.

In het café zijn de afgelopen jaren al verschillende (gewelds)incidenten geweest. Dat heeft voor de beslissing om de zaak te sluiten ook meegewogen.