De marechaussee heeft dinsdag negen Albanese vreemdelingen onderschept in een vrachtwagen tussen een lading ovens.

De truck met een veertigjarige Poolse chauffeur stond in Hoek van Holland te wachten om de ferry naar Engeland te nemen, liet de marechaussee woensdag weten.

Bij een controlepost pikte een speurhond het spoor van de illegalen op. Toen de hond aansloeg, opende de marechaussee de trailer. Hieruit kwam een sterke koffiegeur. Die was volgens de marechaussee waarschijnlijk bedoeld was om de hond op een dwaalspoor te brengen.

De onderschepte Albanezen zijn de procedure voor vreemdelingen ingegaan. De Poolse chauffeur werd gearresteerd voor mensensmokkel.

Venlo 

Een mobiele controle van de marechaussee op de A67 bij Venlo in het grensgebied met Duitsland dinsdagnacht leverde ook een vondst van illegalen op. In de bus werden drie illegale vreemdelingen uit Somalië, Egypte en Kosovo onderschept. Zij zijn ook de procedure voor vreemdelingen ingegaan.

De marechaussee betrapte er ook nog een Somalische man die een vervalst Italiaans vluchtelingenpaspoort bij zich had. Een Egyptische man in de bus beschikte over een valse Franse ID-kaart. Deze twee mannen werden daarom aangehouden.