De Naardense burgemeester Joyce Sylvester wordt de nieuwe voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), die de acties van Giro555 organiseert. 

Sylvester wil het publiek meer bij acties betrekken: ''Het zou toch mooi zijn als we bijvoorbeeld ook de kennis van mensen tijdens acties kunnen gebruiken'', aldus Sylvester.

Met Sylvester aan het roer maakt de SHO de stap naar buiten. Waar voorheen alleen mensen uit de noodhulpsector deel van het stichtingsbestuur uitmaakten, zijn nu drie mensen van buiten die sector aangetrokken. Naast Sylvester zijn dat Michael Jongeneel, directeur van Triodos Investment Management, en Otto van der Harst, directeur communicatie bij Aegon Nederland.

Video: Naardense burgemeester ook voorzitter SHO

Ook wil Sylvester, afhankelijk van de rampen die zich voordoen, specialistische ontwikkelingsorganisaties bij acties gaan betrekken, als dat aanvullend is op het werk van de hulporganisaties die nu deel uitmaken van SHO. ''Ik zou het niet vreemd vinden dat, als er bij een grote ramp bijvoorbeeld veel problemen met mensen met een handicap zijn, dat je dan tijdelijk hulporganisaties aan je bindt die juist die specifieke kennis daarover kunnen inzetten. Dat maakt ons slagvaardiger.''