Na de dodelijke schietpartij van dinsdagnacht in Amsterdam is de politie op zoek naar drie mensen. Het gaat om twee verdachten die volgens getuigen na de schietpartij op een motor of een scooter zouden zijn weggereden. 

Ook wordt gezocht naar een tweede persoon die volgens andere getuigen in de auto van het slachtoffer zat.

De schietpartij was even na middernacht op de Clerqstraat in Amsterdam West. Het slachtoffer reed in een auto toen hij onder vuur werd genomen.

De beweringen van getuigen dat het slachtoffer een onschuldige voorbijganger zou zijn noemt de politie woensdagochtend "niet aannemelijk". 

Video: Drie mensen gezocht na dodelijke schietpartij

De polite doet onderzoek en heeft de omgeving afgezet waar de schietpartij plaatsvond.

Het is volgens de politie nog onduidelijk of de man, die ter plekke overleed, nog uit de auto is gestapt of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken.

De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij of mensen die iets weten over de vluchtroute van de daders en nog niet met de politie hebben gesproken. Ook vraagt het onderzoeksteam aan mensen die beeldopnamen hebben gemaakt vlak voor, tijdens of na de fatale schietpartij, om hun materiaal bij de politie te uploaden.

Passant

Bij de schietpartij werd ook een voorbijrijdende tram door een kogel geraakt. Daarnaast werden ook een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt. Er zijn verder geen gewonden.

Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht kon de politie nog geen mededelingen doen. Ook is het volgens de politie nog onduidelijk of het om een liquidatie gaat.

Nieuwe Revu meldde op basis van getuigenverklaringen dat het slachtoffer een toevallige passant was die voor het stoplicht stond te wachten. In een café in de straat zou een ruzie zijn ontstaan tussen twee bezoekers en de café-eigenaar, waarbij werd geschoten. 

De politie heeft nog geen informatie, behalve dat het rekening houdt met "meerdere scenario's".

Video: Buurtbewoners over de schietpartij in Amsterdam-West