Bij een schietpartij in Amsterdam-West is in de nacht van dinsdag op woensdag een man doodgeschoten. 

Dat bevestigt de politie. 

De schietpartij deed zich rond 0.15 uur voor op de kruising van de De Clerqstraat en de Bilderdijkstraat. De auto waar de man in zat werd onder vuur genomen. Volgens ooggetuigen waren er meerdere schoten te horen. 

Ooggetuigen meldden eveneens op sociale media dat het slachtoffer na het schietincident naast de auto lag. De politie bevestigt dat de man uit de auto is gekomen. De man is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen. 

Tram

Bij de schietpartij is ook een voorbijrijdende tram door een kogel geraakt. Ook raakten meerdere geparkeerde auto's beschadigd. Er zijn verder geen personen gewond geraakt. 

Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht kon de politie nog geen mededelingen doen. Ook is het volgens de politie onduidelijk of het om een liquidatie gaat.

De politie is op zoek naar mensen die de schietpartij hebben gezien. De polite doet onderzoek en heeft de omgeving afgezet waar de schietpartij plaatsvond.

'Onschuldig slachtoffer'

Nieuwe Revu meldt woensdagochtend dat het slachtoffer niet het doelwit was van de schutters. Twee mannen met geblindeerde helmen op, zouden eerder een shishalounge zijn binnengevallen met getrokken wapens. Ze waren volgens de ooggetuigen op zoek naar een persoon die al was vertrokken.

In het café ontstond een schietpartij, en de automobilist werd kort daarna per ongeluk vermoord. Hij zou uit zijn auto zijn gestapt en vervolgens zijn geraakt door rondvliegende kogels. 

De politie kan die gang van zaken niet bevestigen en houdt naar eigen zeggen rekening met "verschillende scenario's".

Video: Man doodgeschoten in Amsterdam-West