Bij een recyclingbedrijf in Moerdijk is dinsdagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken na een explosie. Rond 19.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. 

Dat meldt de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Een persoon is met brandwonden overgebracht naar een brandwondencentrum, bevestigt de politie. Die persoon is niet in levensgevaar. De brandweer is de komende uren nog bezig met nablussen op het industrieterrein in de Brabantse plaats.

Video: Brand meester in recyclingbedrijf Moerdijk

Na de brand ontploften verschillende gasflessen in het bedrijf. Ook had de brand veel rookontwikkeling tot gevolg. Via een NL alert werden mensen in de omgeving van het brandende pand opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

Vooralsnog meet de brandweer geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen in de rook.

Video: Rookontwikkeling bij brand Moerdijk

Volgens de veiligheidsregio richt de inzet van brandweer zich op behoud van een naastgelegen loods, waar de brandbare stof poly-ethyleen ligt opgeslagen. De loods waarin de explosie plaatsvond, wordt als verloren beschouwd. 

A17

Vanwege de enorme rookontwikkeling is de A17 in beide richtingen urenlang afgesloten geweest. Even na 20.00 uur ging de weg weer open, aldus de VerkeersInformatieDienst.

Details over de oorzaak van de brand zijn nog niet bekend. 

Het bedrijf Remondis Argentia recyclet fotografisch afval en edelmetaalhoudende afvalstromen.