Brandweer en politie hebben maandagavond in een vrachtwagen in Weert 7000 liter aceton gevonden, afkomstig uit een drugslab.

De gevaarlijke afvalstof zit in vaten, zei een woordvoerder van de brandweer.

''Dit is een enorm grote hoeveelheid'', aldus de woordvoerder. De vrachtwagen staat op een uitvoegstrook van de Roermondseweg. De politie heeft de Roermondseweg gedeeltelijk afgezet. Het verkeer wordt omgeleid.

Om 21.00 uur belde iemand de politie omdat hij het vreemd vond dat de vrachtwagen op de uitvoegstrook verlaten stilstond. De politie onderzoekt hoe de vrachtwagen daar terecht is gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie is de vrachtwagen in Duitsland gestolen.

Speciale eenheid

Een speciale eenheid van de politie onderzoekt om wat voor drugsafval het precies gaat. Anders dan de brandweer waagt de politie zich nog niet aan een uitspraak over de inhoud van de vaten. De vaten worden in de loop van de nacht afgevoerd.De omgeving loopt volgens de politie geen gevaar.

Eerder maandag vond de brandweer aan de Goodsleiweg in het Zuid-Limburgse dorpje Doenrade zeventien gedumpte vaten met drugsafval.

Stank

Van deze vaten kwam een weeïge geur die tot in het verderop gelegen dorp Bingelrade te ruiken is, aldus de brandweer.

De stank is volgens de brandweer niet schadelijk voor de gezondheid. De vaten worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.