Een flatcomplex aan de Paramaribostraat in Groningen is in de nacht van zondag op maandag ontruimd na de vondst van een explosief.

Dat meldt de politie.

Het explosief werd gevonden in een appartement in het gebouw. De politie nam daar volgens een woordvoerder poolshoogte, nadat iemand was aangehouden die op straat zou hebben geschoten met een luchtbuks.

"Gezien de situatie wordt de hele flat ontruimd in afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, die aanrijdend is", aldus de politiewoordvoerder. Voor bewoners wordt opvang geregeld. Het gaat om de bewoners van zestien huizen. Zij worden opgevangen op het politiebureau.

De EOD ontfermde zich over het explosief, dat niet op scherp bleek te staan. Het is nog onduidelijk om wat voor voorwerp het gaat. "De man is verzamelaar van objecten uit de Tweede Wereldoorlog, daar moet je aan denken", aldus de woordvoerder.

Bij doorzoeking van de woning trog de politie verschillende oude wapens en munitie aan. Ook zijn er messen, een boksbeugel en uchtdrukwapens gevonden. Alles is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Uit voorzorg werd het appartement ook doorzocht op de aanwezigheid van andere gevaarlijke spullen. Toen die niet aanwezig bleken te zijn, werd de afzetting bij het complex weggehaald en konden de bewoners weer naar huis.

De bewoner van de woning is vastgezet en wordt verhoord.