De burgemeester van Sittard-Geleen neemt extra maatregelen naar aanleiding van de vechtpartij in een café donderdagavond.

Daarbij kwam het tot een confrontatie tussen leden van de motorbendes Bandidos en de Red Devils. Drie mensen raakten daarbij gewond en volgens omwonenden zou er ook geschoten zijn.

In een extra persconferentie kondigde de burgemeester aan dat het betreffende café, waar een chapter van de Red Devils gevestigd is, voor zeker drie maanden gesloten wordt.

Ook is er een noodbevel afgekondigd voor een gebied rondom het café waardoor de politie de mogelijkheid heeft om mensen in de buurt te verwijderen. Ten slotte worden er ook camera’s geïnstalleerd om de boel extra in de gaten te houden.

Omwonenden

De politie trok donderdagavond richting café Dug Out. Daar waren vier leden van de motorclub Bandidos gesignaleerd. Onderweg trof de politie ook nog circa vijftien Bandidosleden aan die in auto's de wacht hielden. Aangekomen in het café trof de politie drie slachtoffers aan op de grond; zij waren in elkaar geslagen.

Omwonenden maken zich zorgen en vrezen een bendeoorlog. Zover is het volgens de burgemeester nog niet maar de situatie is ernstig genoeg om extra maatregelen te nemen.

Verbod

Een verbod op de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG’s) zit er in Nederland voorlopig niet in. Nederland volgt daarin niet het voorbeeld van Duitsland, waar de minister van Binnenlandse Zaken eerder motorclub Satudarah verbood.