Bij een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen (Gelderland) woedt sinds vrijdagochtend een grote brand nadat er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, waarvan er een ernstig gewond is.  

Dat meldt de politie van Gelderland. De gewonden liggen in het ziekenhuis. De zwaargewonde moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht worden en gaat vermoedelijk naar een brandwondencentrum.

Vier andere mensen hadden rook ingeademd, maar konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Het zou gaan om Nooteboom Trailers, waar voertuigen voor uitzonderlijk wegvervoer worden gemaakt. De ontploffing zou hebben plaatsgevonden in de spuiterij van het bedrijf. 

Wijde omgeving

De brand is onder controle, maar het blussen van de brand gaat volgens politie en brandweer zeker nog enkele uren duren. Omwonenden van het bedrijf zeggen af en toe knallen te horen, waarna de rook uit het brandende bedrijf weer dikker wordt. De rookwolken zijn op de snelweg A50 goed te zien.

In verband met het bestrijden van de brand is een deel van het industrieterrein in Wijchen afgesloten. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren dicht te houden. De rook van de brand is tot in de wijde omgeving te zien. 

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend zegt de politie. In de spuitcabine stond allerlei meer of minder ontvlambaar materiaal opgeslagen.

Video: Beelden van de brand in Wijchen

Heeft u video's van dit nieuws? Mail ze naar video@nu.nl

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto