Alle huishoudens in Maastricht, Valkenburg, Berg en Terblijt en Cadier en Keer hebben donderdag weer stroom.

Nadat woensdagavond rond 21.15 uur bij 16.000 aansluitingen het licht was uitgegaan, wist Enexis rond middernacht voor de meeste huishoudens en afnemers de stroomtoevoer te herstellen.

Om 1.15 uur in de nacht werden de laatste 2.500 huishoudens met behulp van noodaggregaten weer van elektriciteit voorzien.

Oorzaak van de stroomstoring was kortsluiting in een transformatorhuisje aan de Edisonstraat in Maastricht, aldus een woordvoerster van de brandweer. Daarin brak vervolgens brand uit. Monteurs van Enexis konden de schade in het schakelstation niet opnemen, omdat de situatie binnen te onveilig is, zei een woordvoerster van de brandweer.

Kortsluiting

In de loop van donderdagochtend bekijken brandweer en Enexis de schade in het uitgebrande transformatorhuisje. Ook gaat de netbeheerder uitzoeken hoe de kortsluiting kon ontstaan.

Als gevolg van de stroomstoring vielen veel verkeerslichten uit. Op de stadstraverse van de A2 werden verkeersregelaars ingezet, meldde de Verkeersinformatiedienst VID. Op enkele plaatsen zaten mensen volgens de brandweer vast in liften, toen de stroom uitviel.