FC Groningen is woensdag onder grote belangstelling gehuldigd in het Stadspark voor het winnen van de KNVB-beker.

De 'Trots van het Noorden' was zondag in de finale in De Kuip met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle en pakte zo de eerste prijs in de clubhistorie.

Het team vertrok rond 18.15 uur op een open bus vanaf de Euroborg voor een tocht door de binnenstad. Rond die tijd stonden er ook al tienduizenden supporters in het Stadspark te wachten op de huldiging.

Burgemeester Peter den Oudsten ving het team even na 19.30 uur op in het Stadspark. Algemeen directeur Hans Nijland ontving namens de club een erepenning van de stad.

"We gaan Europa laten beven", kondigde Nijland aan met een knipoog naar de aardbevingen in de provincie. Daarna werden alle spelers en begeleiders één voor één naar voren gehaald.

Kappelhof

Johan Kappelhof zorgde voor een emotioneel moment op het podium door de prijs op te dragen aan zijn overleden vader. De verdediger barstte vervolgens in tranen uit en moest getroost worden door zijn teamgenoten.

Jarchinio Antonia, uitblinker in de eindstrijd, greep na de geplande huldiging de microfoon en had een woordje over voor staf en spelers.

Volgens lokale media waren er zo'n 30.000 mensen bij de huldiging.

Video: FC Groningen zet stad op z'n kop