Op de veters waarmee de handen en voeten van de in 2010 overleden Lesley Timmer (18) waren vastgebonden, is dna aangetroffen van een onbekend iemand. 

De familie van de jongen wil dat onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van het spoor. Dat laat advocaat Sébas Diekstra weten.

De dood van de achttienjarige Delftse vwo-scholier heeft in België het stempel zelfdoding gekregen. Lesley werd zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Hij overleed korte tijd later zonder nog bij kennis te zijn gekomen.

Vorige week liet de familie weten met hulp van experts eigen onderzoek in te stellen naar de dood en plotselinge verdwijning van Lesley in juni 2010. De familie heeft sinds kort de beschikking over het dossier, waarin ook melding wordt gemaakt van het dna-spoor.

Twijfel

Zijn vader René Timmer betwijfelt of het zelfmoord was en heeft ook vragen over het plotselinge vertrek van Lesley per trein vanuit Delft. Enkele dagen later werd hij aangetroffen. Het duurde daarna nog weken voordat de jongeman werd geïdentificeerd.

Forensisch patholoog Frank van de Goot concludeerde eerder dat zijn verwondingen niet goed stroken met de aangenomen val van de brug. Ook plaatste Van de Goot vraagtekens bij het feit dat de handen van Lesley met zijn eigen schoenveters op zijn rug waren gebonden en zijn voeten bij elkaar.