Na twee achtereenvolgende ongevallen is de woensdag de A67 urenlang afgesloten geweest tussen Venlo en Eindhoven. Drie mensen raakten gewond, van wie een ernstig, maakte de politie bekend.

Het eerste ongeval had om 07.45 uur plaats. Een 56-jarige medewerker van Rijkswaterstaat die vanwege werkzaamheden met met zijn auto op de vluchtstrook stond, werd aangereden door een kleine vrachtwagen met Pools kenteken. 

De man van Rijkswaterstaat werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Ook hij moest naar het ziekenhuis.

Een dik uur later was het weer raak op de A67. Ter hoogte van Geldrop, richting Eindhoven, botsten twee vrachtwagens op elkaar. De eerste truck stond stil vanwege een file toen de tweede vrachtwagen achterop botste. De 46-jarige Duitse chauffeur van de tweede vrachtwagen raakte bekneld. De brandweer moest hem uit de cabine bevrijden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere chauffeur raakte niet gewond.

Het tweede ongeval leidde tot lange files geleid. Rond het middaguur stond er ruim 20 kilometer. De weg was wegens opruimwerkzaamheden tot 's middags 17.00 uur dicht. Ook op de omleidingsroutes liep het verkeer vast.

Aanrijding

Woensdagochtend vond er nog een ongeluk plaats op de A67. Daarbij werd een medewerker van Rijkswaterstaat aangereden. De man stond geparkeerd op de vluchtstrook.  

De man moest voor controle naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Een rijbaan blijft nog tot de middag afgesloten voor onderzoek. 

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto.