De ongeveer 250 volgelingen van 'seksrabbijn' Eliezer Berland vertrekken van camping Hommelheide in het Limburgse dorp Susteren. 

Een groep vertrok donderdag, de rest vertrekt vrijdag, zei burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren na berichten in de Limburgse kranten. Waarheen de volgelingen reizen, weet Hessels niet.

De groep streek op 27 maart neer op de camping om er het paasfeest te vieren. Gevreesd werd voor overlast, maar die bleef uit. ''De groep heeft zich perfect gedragen'', liet Hessels weten. De rabbijn zelf verbleef niet op de camping. Hij heeft volgens de burgemeester een huis in Amsterdam.

Uitgeleverd

Onlangs oordeelde de rechtbank in Haarlem dat de 77-jarige rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël, waar hij wordt verdacht van ontucht met jonge meisjes. Zo lang zijn beroepszaak tegen die uitlevering loopt, mag hij in Nederland blijven.

Voordat de groep orthodoxe joden eind maart naar Susteren afreisde, verbleef het gezelschap op een camping in het Zeeuwse plaatsje Borsele. Daar zouden ze zijn vertrokken na overlast. Maar volgens Hessels viel dat reuze mee. ''Ook op andere plaatsen waar de volgelingen verbleven is niet veel voorgevallen. Ze vielen op door de grootte van de groep en kleine voorvallen zijn vervolgens opgeblazen.''