De 22-jarige Pat R. uit Vught verdwijnt als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 22 jaar achter slot en grendel wegens de moord op kickbokser Volkan Düzgün.

De 22-jarige Pat R. uit Vught verdwijnt als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 22 jaar achter slot en grendel wegens de moord op kickbokser Volkan Düzgün. ''Een kille moordenaar', noemde de aanklaagster hem dinsdag.

Düzgün (26) werd op 12 juli 2013 van korte afstand doodgeschoten in zijn auto op de oprit van zijn woning in Veghel. Het spoor leidde met behulp van een door omwonenden genoteerd kenteken al snel naar R. Hij werd twee maanden na de moord aangehouden.

De recherche luisterde toen al enige tijd gesprekken af die R. volgens de aanklaagster ''in de vermoede vertrouwelijkheid" van zijn auto met zijn beste vrienden voerde. Niet alleen leek hij geweld daarin te verheerlijken, in een ervan gaf hij volgens het OM de moord op de kickbokser uit Veghel ronduit toe: ''Volkan Düzgün? Die heb ik vermoord", citeerde de aanklaagster.

Motief

Volgens het OM is tijdens het ruim anderhalf jaar durende onderzoek in de zaak geen enkel motief voor de moord gevonden. De officier van justitie rekende het R. dan ook zwaar aan dat hij geen enkele verklaring heeft willen afleggen.

Düzgün is in koelen bloede omgebracht, zei ze: ''Hij is opgewacht en neergeschoten, had geen schijn van kans. De grote vraag blijft het waarom. Die is niet beantwoord en dat maakt het voor de nabestaanden nog smartelijker en onbegrijpelijker."