De 31-jarige Patricia de R. uit Amersfoort die tientallen bejaarden heeft beroofd van hun sieraden, heeft daarvoor een celstraf van 2,5 jaar cel gekregen, waarvan tien maanden voorwaardelijk. 

Dit heeft de rechtbank in Almelo dinsdag besloten. Ook moet de vrouw ruim 45.000 euro schadevergoeding aan de gedupeerde bejaarden betalen. 

Patricia de R. ging van maart 2013 tot juli 2014 vele malen op rooftocht in bejaardentehuizen in het hele land. Eind juli werd ze betrapt op diefstal van sieraden van een hoogbejaarde inwoonster van een verzorgingshuis in Delden.

De vrouw bleek in twee jaar tijd vierhonderd tot vijfhonderd bejaardenhuizen in het hele land te hebben bezocht om daar in te breken bij bewoonsters.

Bij de behandeling van de zaak verklaarde ze met snikkende stem enorme spijt te hebben. 

Gokverslaving

Schulden als gevolg van de gokverslaving van haar man waren het motief. Het Openbaar Ministerie had vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen de vrouw geëist. 

Haar man werd veroordeeld tot 180 uur taakstraf plus een voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor witwassen. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn gokverslaving. 

Een goudhandelaar die veel gestolen sieraden van de vrouw opkocht, is veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij kreeg zijn straf voor heling.