Pat R. uit Vught, die ervan wordt verdacht in juli 2013 kickbokser Volkan Düzkün op de oprit van zijn huis in Veghel te hebben doodgeschoten, ontkent elke betrokkenheid bij de moord.

In de extra beveiligde rechtbank van Amsterdam hield hij het dinsdag bij het begin van zijn proces bij een korte verklaring. "Ik heb het niet gedaan". Voor de rest beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

R. werd in september 2013 opgepakt en zit sindsdien vast. Hij moet zich behalve voor de dodelijke schietpartij ook verantwoorden voor het bezit van ruim acht kilo amfetaminen, ruim tweehonderd gram hasj en de handel in drugs.

In de rechtbank werden dinsdagmorgen de opnamen afgespeeld van meerdere afgeluisterde gesprekken in de periode na de moord op Düzkün. Daarin zegt de man, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) Pat R. is, onder meer dat hij "even voor God is gaan spelen".

Ook zegt hij: "Ik ben twintig jaar. Maar ik zit in de Brabantse onderwereld". Ook zegt hij ''I'm a fucking murderer.''

Advocaat

Advocaat Erik Thomas verweet de recherche en het OM ''wel erg makkelijk" te hebben geconcludeerd dat op de taps de stem van zijn cliënt is te horen.

Het OM ging er eerder van uit dat R. in opdracht heeft gehandeld en dat Düzkün mogelijk is omgebracht als gevolg van een ruzie om drugsgeld. Dinsdagmiddag wordt duidelijk welke straf de aanklaagster tegen R. eist.

Video: OM eist 22 jaar cel voor 'kille moordenaar'