Politieagenten gaan vrijdag weer landelijk een sireneprotest houden. Dat gebeurt van 11.55 tot 12.00 uur. 

De agenten strijden voor een betere cao dan verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) tot nu toe heeft voorgesteld.

De bewindsman had van de politiebonden tot afgelopen maandag de tijd gekregen om met een beter bod te komen. Dat kwam er niet.

De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.

Beperkt budget

Van der Steur reageerde vorige week woensdag nog op een demonstratie van boze agenten. "Ik begrijp wel waarom jullie hier staan", zei hij. Maar de bewindsman liet ook weten dat het budget voor verbeteringen beperkt is.

De bonden laten het er niet bij zitten. Zondag wordt tijdens de marathon van Enschede actie gevoerd. Woensdag staat een landelijke langzaamaanactie op de snelwegen op stapel. Ook zijn de voorbereidingen gestart voor een reeks werkonderbrekingen. Daarbij moet worden gedacht aan urenlang geen aangiften opnemen en bureaus gesloten houden.