In een steenfabriek in het buitengebied tussen Neer en Kessel-Eik (Limburg) heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed.

De hulpdiensten sloegen groot alarm omdat er asbest in het dak van de loods zit waar de brand was uitgebroken. Ook was er een heftige rookontwikkeling.

Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar omdat de brandweer alles snel onder controle had is deze alleen terechtgekomen op het bedrijventerrein. Er is geen gevaar voor de omgeving. De asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd.

Volgens een woordvoerster van de brandweer ontstond de uitslaande brand rond 8.00 uur tijdens werkzaamheden aan de trommelinstallatie in een grote loods. 

Afgesloten

In verband met de hevige rookontwikkeling was de naburige Napoleonsweg afgesloten, maar deze is inmiddels weer vrijgegeven.

Omwonenden is gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Niemand raakte gewond. 

Door de brand was ook de N273 in beide richtingen korte tijd dicht tussen Grathem en de weg naar het recreatiegebied Heelderpeel, maar inmiddels weer vrijgegeven aldus de VID.

Stuur foto's van dit nieuws op naar NUfoto of stuur ze in via WhatsAppvideo's kunnen naar video@NU.nl