De man die in de nacht van zondag op maandag werd doodgeschoten in Eindhoven, was een bekende van de politie.

De 31-jarige man werd in februari nog veroordeeld voor vuurwapenbezit. Hij werd er ook van verdacht dat hij een woning had beschoten in het Brabantse Heesch, maar daarvoor zag de rechter te weinig bewijs.

Het slachtoffer zat ondanks zijn veroordeling niet in de gevangenis, omdat zijn straf nog niet onherroepelijk was. Hij was tegen de uitspraak in beroep gegaan en mocht de behandeling van zijn zaak op vrije voeten afwachten, legde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) uit.

De politie liet weten dat de man geen vast woonadres heeft. Voor de fatale schietpartij verbleef hij in het hotel aan de Aalsterweg, waar hij buiten onder vuur werd genomen terwijl hij in zijn auto zat.

Een woordvoerder bevestigde na berichtgeving van de regionale kranten dat het gaat om ''de man die werd verdacht van de beschieting in Heesch''.

Vuurwapen

De rechtbank achtte onlangs bewezen dat de man daar in 2013 op straat een vuurwapen tevoorschijn haalde en dat op een aantal mensen richtte. Dat rekenden de rechters hem des te zwaarder aan, aangezien er een jong kind bij was.

Wie de 31-jarige man heeft doodgeschoten is nog onbekend. De politie doet al de hele dag onderzoek in en rond het hotel en heeft met getuigen gesproken, maar heeft nog geen verdachten opgepakt.