Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is in de nacht van zondag op maandag een man om het leven gekomen.

Een vrouw raakte zwaargewond, zo meldt een woordvoerster van de politie. De identiteit van de slachtoffers is niet bekend.

Hulpdiensten kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar mogelijke explosieven.

Maandagochtend is een tegenovergelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de plaatselijke brandweerkazerne

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in de loop van de ochtend begonnen met een onderzoek naar mogelijke explosieven op het vaartuig. De omgeving rond de Veerdijk is afgezet en ook de scheepvaart op de Zaan is stilgelegd.

De politie weet nog niet of sprake is van een ongeluk of dat mogelijk opzet in het spel is. Er is een speciaal informatienummer geopend voor vragen over het incident: 075-6512100.

Video: Dode en gewonde na explosie