De 96-jarige Amsterdamse Toni Heeremans-de Jong die vorige maand werd neergestoken op straat, is overleden. Dat bevestigde de politie zondag. 

Sectie op haar lichaam moet uitwijzen of er een verband is tussen de aanval vorige maand en haar dood.

De vrouw werd aangevallen toen ze achter haar rollator liep in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp. De man, een 24-jarige uit Arnhem, stak haar meerdere malen onder in haar buik en sloeg haar enkele keren. Het slachtoffer wist naar haar woning te vluchten en belde daar de politie.

Een uur na de steekpartij meldde de man zich bij agenten op de Dam. Hij had een mes bij zich.

AT5 meldde zondag dat de vrouw, oma Toni, twee weken geleden van de intensive care af mocht, maar dat haar situatie de laatste dagen toch weer verslechterde.

Verdriet

De familie van Oma Toni is zeer verdrietig om haar overlijden. Dat heeft haar kleindochter Nienke Schipper zondag laten weten.

Volgens Schipper is het overlijden van haar oma wel degelijk een gevolg van de steekpartij. "De autopsie zal dat uitwijzen", zegt ze.

"Er waren zo veel infecties en complicaties dat het lichaam van Oma Toni het langzaam heeft begeven. Maar ze heeft gevochten voor wat ze waard was."

Intensive care

Nadat de 96-jarige Heeremans-de Jong was neergestoken, belandde ze op de intensive care, waar ze twee weken geleden vanaf kwam.

Daarna is ze niet meer thuis geweest, ze is in het ziekenhuis overleden, aldus Schipper. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.