75 Duitsers zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in Renesse nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken.

De groep raakte zondag rond 2.40 uur ’s nachts slaags met een andere groep stappers in de Zeeuwse badplaats.

De politie moest ingrijpen, waarna de hele groep zich tegen de politie keerde. Daarbij raakten meerdere agenten gewond, twee moesten zelfs naar het ziekenhuis.

Een van de agenten werd met een bierpul tegen zijn hoofd geslagen en ook een andere agent liep een zware hersenschudding op. Portiers schoten de politie te hulp in de massale vechtpartij. Zes agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Touringcar

Uiteindelijk lukte het de politie om de groep Duitsers weer in de touringcar te krijgen waarmee ze naar Renesse waren gekomen. Onder politiebegeleiding reed deze naar het cellencomplex in Breda. Dertien personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, één persoon is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De overige Duitsers zijn per touringcar teruggestuurd naar Duitsland.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Die is in het bijzonder op zoek naar videobeelden van de vechtpartij.