In het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. wordt de verdachte voor in totaal vier verkrachtingen vervolgd.

Dankzij forensisch onderzoek wordt de 52-jarige man uit Nieuwegein, naast de drie feiten die hem al worden verweten, nog een verkrachting in 1995 ten laste gelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem. Drie zaken konden eerder dankzij een DNA-match in verband worden gebracht met T.

De man beroept zich op zijn zwijgrecht. De nieuwe, vierde zaak gaat om een verkrachting op 5 september 1995 in De Bilt. De andere drie om verkrachtingen in 1995, op 15 september in Bunnik en op 26 september in Utrecht en een zaak in Bilthoven op 24 oktober 2001.

DNA-onderzoek

De Nieuwegeiner werd juli vorig jaar opgepakt, nadat DNA-onderzoek hem had gelinkt aan drie verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. T. moest DNA afstaan na een veroordeling wegens fietsendiefstal.

Maandag vindt voor de rechtbank in Amsterdam een pro-formazitting plaats. De rechters kijken dan hoe het onderzoek ervoor staat en of zijn voorarrest wordt verlengd. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.