Paranormaal genezer Jacques W. (71) uit Wijdewormer is donderdag door de rechtbank in Alkmaar vrijgesproken van jarenlange ontucht met een cliënte. 

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden vier maanden voorwaardelijke celstraf en verplichte behandeling geëist tegen de handoplegger.

Volgens de rechtbank had W. weliswaar seks met zijn cliënte, maar gebeurde dat vrijwillig, niet tijdens behandelingen en mede op initiatief van de vrouw.

De rechtbank meent dat het afhankelijkheidsgevoel dat zij voor W. zegt te hebben ontwikkeld geen invloed had op haar besluit seks met hem te hebben.

12.000 euro

De vrouw zei dat W. ''een soort macht" over haar had. ''Ik voelde me sterk bij hem. Ik had hem nodig." In totaal spendeerde zij tussen 2003 en 2010 12.000 euro aan consulten bij W. Volgens haar mocht ze vaak een halfuur eerder op afspraken komen om seks te hebben.

De handoplegger ontkende niet dat hij een seksuele relatie met de vrouw had. Maar volgens hem was voor, tijdens of na de consulten nooit sprake van intimiteit.

Klachtprocedure

Hij zei verder goed te kunnen scheiden wat zich binnen en buiten de behandelkamer afspeelde.

Het OM legde de aanklacht van de vrouw tegen de paranormaal genezer aanvankelijk terzijde, maar moest de zaak na een klachtprocedure bij het gerechtshof alsnog voor de rechter brengen.