Aan de Nigerdreef in de wijk Overvecht in Utrecht dreigde een man donderdag een flatgebouw op te blazen. Hij is inmiddels overmeesterd.

Dat meldt de politie.

De man kwam naar buiten met een deken over zijn hoofd en is ter controle met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Donderdagochtend gaf de man aan dat hij de gaskraan in zijn woning had opengedraaid. Een deel van het flatgebouw werd daarop uit voorzorg ontruimd.

Op het moment dat hij naar buiten kwam, applaudisseerden de geëvacueerde buren. De identiteit van de man is nog niet bekend. De man woont op de negende verdieping van het tien lagen tellende flatgebouw. Met onderhandelaars is geprobeerd de man tot rede te brengen, zegt de politie.

Vrijgegeven

De flat is inmiddels vrijgegeven. Daardoor kunnen de buren van de man weer naar huis. Ze geven aan dat ze de man niet goed kennen.

Een vrouw stond bezorgd achter de afzetlinten, in gedachten bij haar twee katten die nog binnen waren. Een andere vrouw lag net op bed na een nachtdienst toen de politie haar evacueerde.

Arrestatieteam

Een arrestatieteam en andere hulpdiensten stonden paraat om in te grijpen mocht dat nodig zijn. De omgeving van het flatgebouw is afgesloten.

De brandweer en een medewerker van de energieleverancier zouden de flat binnen zijn gegaan, dat meldt RTV Utrecht. Het gas werd toen afgesloten, waardoor circa 140 aansluitingen zonder zaten. 

Video: Dreigende flatbewoner Utrecht uit woning gehaald

Deurwaarder

De politie assisteerde donderdagmorgen een deurwaarder die bij de man moest zijn. Toen de man de voordeur opende, roken agenten een sterke gaslucht. De agenten alarmeerden de hulpdiensten, terwijl de man de deur weer sloot.

Uit voorzorg zijn ongeveer tien woningen rondom de flat van de man ontruimd. Ook een kinderdagverblijf dat achter het flatgebouw staat is voor de zekerheid ontruimd volgens een politiewoordvoerder.

Aan de Nigerdreef in de wijk Overvecht staan grote flatgebouwen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Elk gebouw bestaat uit tien woonlagen en heeft zes portieken met trappenhuizen.

Stuur foto's van dit nieuws op naar NUfoto of stuur ze in via WhatsAppvideo's kunnen naar video@NU.nl