Eind deze en begin volgende week wordt DNA afgenomen van een achttal mannen die ervan verdacht worden seks te hebben gehad met een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel.

Hun DNA wordt vergeleken met DNA dat gevonden is in de hotelkamer, "op condooms en mogelijk ook op tissues".

Dat zegt advocaat Ivo van den Bergh van twee verdachten in deze zaak, naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens de advocaat gaat het vooral over verdachten die ontkennen of hebben gezwegen. Ze hebben een bevel gekregen van de officier van justitie om hun DNA af te staan. "Als er dan toch een match is, heb je wel wat uit te leggen", aldus de advocaat. "Maar anderzijds kan het iemand ook vrijpleiten als er geen DNA-match is."

Volgens de advocaat zijn er twaalf DNA-sporen aangetroffen in de hotelkamer. Justitie denkt dat het meisje is misbruikt door mogelijk tachtig mannen.

Namenlijst

De politie kwam na een inval in een hotel in Valkenburg tientallen mannen op het spoor. Agenten vonden in het hotel gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van een vermeende loverboy, die het meisje uitgebuit zou hebben.

Twee verdachten hebben, na het aan het licht komen van de zaak, zelfmoord gepleegd. Volgens advocaat Van den Bergh heeft het OM te lang de suggestie laten bestaan dat mannen die seks hebben gehad met het meisje, thuis of op het werk worden opgehaald door de politie.