Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt woensdag veel hinder van de staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk. Ook de mist in Nederland zorgt voor vertraging.

Dat meldt Schiphol aan NU.nl

"Door de mist hebben veel inkomende vluchten vertraging ondervonden", aldus de luchtverkeersleiding van Schiphol.

"De overstaptijd op Schiphol is kort en daardoor lopen uitgaande vluchten automatisch ook vertraging op. Daarnaast hebben we te maken met de staking in Frankrijk. Hierdoor kunnen veel vliegtuigen niet door het Franse luchtruim. Deze moeten omvliegen via Duitsland, maar ook zij kunnen maar een bepaald aantal vluchten aan."

Schiphol raadt reizigers en mensen die personen komen afhalen aan om contact op te nemen met hun reisorganisaties of om op de website van Schiphol te kijken voor de actuele vertrektijden.

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat ze tot morgenvroeg hinder gaan ondervinden", aldus een woordvoerder van Schiphol. "Zover wij weten duurt de staking tot morgenochtend 06.00 uur, maar dat hangt ook af van de situatie in Frankrijk."  

In Frankrijk wordt woensdag en donderdag gestaakt vanwege een conflict over de plannen om de pensioenleeftijd van luchtverkeersleiders te verhogen van 67 naar 69 jaar. Naar schatting valt 40 procent van de vluchten in Frankrijk uit.

Eindhoven Airport

Ook Eindhoven Airport heeft last van de Franse staking, meldt Omroep Brabant. Er zijn vertragingen en sommige vluchten kunnen niet doorgaan.

De luchthaven adviseert reizigers de website van hun luchtvaartmaatschappij te blijven volgen voor meer informatie over vertragingen en annuleringen.

De vluchten naar Palma en Marseille van woensdagmiddag zijn geschrapt. En reizen naar Alicante en Malaga zijn vertraagd.

Donderdag

Een woordvoerder van de luchthaven zegt tegen Omroep Brabant nog niet te weten of reizigers ook op donderdag last zullen hebben van de staking. Vooralsnog verwacht hij dat er alleen op woensdag problemen zullen zijn.

Van 16 tot 18 april en van 29 april tot 2 mei zijn er volgende stakingen gepland. Deze data vallen samen met schoolvakanties in Frankrijk.

Stuur foto's van dit nieuws op naar NUfoto of stuur ze in via WhatsAppvideo's kunnen naar video@NU.nl