De politie in Amsterdam heeft een 42-jarige man gearresteerd, die mogelijk witte heroïne als cocaïne aan toeristen heeft verkocht.

Dat bevestigt de politie na berichtgeving in de Telegraaf dinsdag. 

De 42-jarige man meldde zich afgelopen zaterdagochtend zelf bij de politie, nadat beelden van hem vertoond waren in Opsporing Verzocht

De man blijft nog twee weken vastzitten. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam. De verdachte is dinsdagochtend voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die vond dat er genoeg ''ernstige bezwaren'' zijn om hem langer vast te houden

Advocaat

Zijn advocaat Gerald Roethof zegt in de krant dat de verkoper de heroïne bij een voor de persoon bekende handelaar heeft gekocht.

De verdachte zei niet te weten dat het om witte heroïne ging in plaats van cocaïne. Nadat het niet gelukt was om de handelaar te lokaliseren, zou de persoon besloten hebben zichzelf aan te geven. 

Een woordvoerder van de politie zegt tegen NU.nl niet inhoudelijk op te zaak te kunnen reageren. Er kan niet worden verteld of er meerdere personenen zijn betrokken bij de verkoop van witte heroïne. 

Video: Wat te doen bij een overdosis witte heroïne

Overleden

Door de verkoop van de witte heroïne kwamen er de afgelopen maanden in Amsterdam meerdere toeristen om het leven. Enkele tientallen personen moesten in het ziekenhuis behandeld worden na gebruik van de heroïne. 

Het staat nog niet geheel vast of de gearresteerde man ook de persoon was die de heroïne heeft verkocht aan de toeristen die uiteindelijk zijn overleden.

De verdachte is inmiddels verhoord en mag geen contact hebben met de buitenwereld. Hij wordt dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.