De man die vrijdagmiddag op de parkeerplaats bij winkelcentrum Tuinzigt werd doodgeschoten, blijkt vijf jaar geleden zelf betrokken te zijn geweest bij een moordpoging.

Volgens Crimesite.nl heeft Rudi S. in 2010 vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor het schieten op een huis van een echtpaar waarmee hij ruzie had over een wietkwekerij.

Dat incident vond plaats in december 2010. De twee bleven ongedeerd toen S. twee schoten loste.

De schutter beweerde tijdens een verhoor met de politie dat hij tot zijn daad was gekomen vanwege aanhoudende bedreigingen: "Ik kon het gewoon niet meer aan. De bedreigingen, het opwachten en het slaan en zo. Ze dreigden mijn vriendin ook. De voicemails staan nog op mijn telefoon."

S. werd vrijdag midden op straat neergeschoten. In zijn nabijheid werden een bebloede hakbijl en een priem gevonden. De twee mannen van 30 en 35 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij blijven voorlopig vastzitten.

De rechter-commissaris verlengde zaterdag hun voorlopige hechtenis met twee weken. De politie is nog op zoek naar andere verdachten.