De komende dagen is de zon vaker te zien en stijgt de temperatuur iedere dag een graad. Vanaf donderdag draait de stroming naar het zuiden en loopt de temperatuur nog verder op, tot mogelijk zelfs de eerste warme dag van het jaar.

Dat meldt Weeronline.nl.

Volgens het weerinstituut krijgt het land de eerste helft van komende week nog te maken met een noordelijke stroming, waardoor de aangevoerde lucht aan de frisse kant is. Ook is er nog de nodige bewolking vanaf de Noordzee.

Vanaf donderdag lijkt het hogedrukgebied echter meer de kant van Nederland op te komen, waardoor de stroming naar het zuiden draait. Hierdoor kan warmere en minder vochtige lucht het land bereiken.

In het weekend lopen de temperaturen op tot 16 graden aan zee en 18 of 19 graden in het binnenland. Na het weekend zou het in het zuiden van het land zomaar 20 graden kunnen worden.

2014

Vorig jaar beleefde Nederland al op 20 maart de eerste landelijke warme dag. Het werd toen 21,2 graden. In het zuiden werd het zelfs warmer dan 23 graden. Dit jaar werd het op de warmste dag tot nog toe 18,6 graden, dat was op 8 maart.

Het weer: Fraaie eerste paasdag

Bekijk het actuele weer