De A27 van Utrecht naar Gorinchem is zaterdag urenlang afgesloten na een ongeval waarbij een wagen met explosieven is betrokken. De EOD heeft de explosieven rond 17.00 uur tot ontploffing gebracht.

De auto raakte tegen negen uur bij een eenzijdig ongeval ter hoogte van Noordeloos van de weg af.

Toen de politie ter plaatse kwam, constateerden agenten dat er mogelijk explosieven in de auto lagen. Hierop werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeseind.

De bestuurder van de auto is aangehouden. meldt de Nationale Politie. Mogelijk waren de explosieven bedoeld om een plofkraak te plegen.

Burgemeester

Experts van de EOD constateerden in de loop van de middag het inderdaad explosieven betrof. De dienst heeft het grootste deel van de explosieven rond 17.00 uur tot ontploffing gebracht in een gedempte sloot naast de weg. 

De A27 kon daarna weer worden vrijgegeven.

Kijkersfile

Rond 12.00 uur stond er een lange file in de richting Gorinchem. Deze is aan het begin van de middag voor een groot deel opgelost doordat de politie tijdelijk één rijstrook open zette. Maar op last van de politie moest de rijstrook toch weer dicht. Hierdoor staat een aantal automobilisten al enkele uren te wachten.

Het aanrijdende verkeer werd omgeleid bij de afslag Everdingen. In de andere rijrichting veroorzaken kijkers nog een kleine file. 

Bekijk de actuele verkeersinformatie