Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen ontvangt de selectie van voetbalclub NEC zaterdagmiddag op het stadhuis voor een officiële huldiging. 

NEC veroverde vrijdagavond de kampioensschaal in de Jupiler League door Sparta Rotterdam met 1-0 te verslaan. De voetbalclub keert daardoor na een jaar terug naar de eredivisie.

De huldiging van spelers en staf van NEC is besloten. Rond half vijf zaterdagmiddag vertrekken de spelers voor de publiekshuldiging naar de Wedren, een plein aan de rand van het centrum van Nijmegen. Daar kunnen maximaal 15.000 supporters hun club toejuichen.

Er zijn onder meer vier verschillende kampioensliederen gemaakt, die op de Wedren te horen zullen zijn. Bruls komt ook naar de Wedren, maar verwacht daar uitgefloten te worden, want de relatie tussen hem en de supporters van de harde kern van NEC is niet best.

Vanwege de huldiging op de Wedren gelden zaterdagmiddag in het centrum van Nijmegen verkeersmaatregelen, die voor oponthoud kunnen zorgen. De politie heeft zo'n 250 agenten achter de hand om het feest in goede banen te leiden.