Bij een druk winkelcentrum aan de Cypresstraat, in de Bredase wijk Tuinzigt, is vrijdag rond 13.30 uur een 28-jarige man neergeschoten.

Dat meldt de politie. 

De man werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en is daar aan zijn verwondingen overleden. Veel mensen hebben het incident zien gebeuren.

Bij de plek van het schietincident heeft de politie ook een priem en een hakbijl aangetroffen, maar het is niet bekend of het slachtoffer daarmee is geraakt. Ook is niet bekend waarom de man om het leven is gebracht.

Volgens BNdeStem lag het slachtoffer in een plas bloed in een van de parkeervakken. Getuigen zouden ongeveer vier tot zes schoten hebben gehoord. Ook zou er een lang bloedspoor over de parkeerplaats lopen.  

Video: Man neergeschoten bij winkelcentrum Breda

Na de schietpartij renden twee mensen weg. Een van hen werd even later gezien in een rode Mini Cooper. Deze auto is nog niet gevonden.

Twee mannen van 30 en 35 jaar werden enige tijd later opgepakt. Het is niet bekend of het om de schutters gaat. Agenten zijn nog op zoek naar meerdere verdachten, naast de twee aangehouden en ingesloten mannen.