In het onderzoek naar de moord op bloemenhandelaar Rolf Langenberg in Beets heeft de recherche onlangs op aanwijzing van een getuige een vuurwapen opgediept uit het Noordhollands Kanaal. 

Dit bleek donderdag in Alkmaar bij een tussentijdse zitting in de zaak tegen een van de twee verdachten, de 49-jarige Nancy V.

Langenberg (69) werd tussen eind september afgelopen jaar vermoord. De in het dorp bekende bloemenhandelaar verdween aanvankelijk spoorloos.

Korte tijd later werden op twee plaatsen op zijn erf DNA en botfragmenten van hem aangetroffen. Hij is vermoedelijk doodgeschoten en daarna in een grote, zelfgebouwde oven gestopt die op het erf stond.

Drie vuurwapens

In de zaak zijn inmiddels drie vuurwapens gevonden. Het wapen in het Noordhollands Kanaal werd opgevist op aanwijzing van een man die claimt het te hebben weggegooid op verzoek van de mannelijke verdachte in de zaak, de 54-jarige Johan S.

S. is de voormalige schoonzoon van Langenberg en partner van V. Hij moet zich ook verantwoorden voor het bezit van 5000 xtc-pillen. S. komt donderdagmiddag voor, eveneens pro forma. Beide verdachten wezen elkaar eerder aan als dader. Nancy V. houdt vol onschuldig te zijn.

De strafzaak tegen de twee verhuist voor het verdere vervolg naar de rechtbank in Amsterdam. Hiertoe is besloten omdat een medewerker van de rechtbank Noord-Holland ''betrokken" is bij een van de verdachten, bleek donderdag.