Ondanks de harde wind kunnen automobilisten woensdag een normale ochtendspits verwachten. Woendagochtend is het altijd minder druk en ook is het weer een stuk minder stormachtig dan dinsdag. 

''De ochtendspits op de Nederlandse snelwegen is ook heel normaal begonnen'', meldt de ANWB.

Het KNMI heeft de code oranje, die dinsdag grotendeel van kracht was, beëindigd. Dat wil echter nog niet zeggen dat de lentestorm al helemaal achter de rug is.

Rijkswaterstaat waarschuwt mensen die woensdag de weg op moeten, voorzichtig aan te doen. Het zal tijdens de ochtendspits nog steeds erg hard waaien en ook worden er buien, mogelijk met hagel, verwacht.

Vrachtwagens

''Het advies aan vrachtrijders om niet de weg op te gaan met een lege of lichte wagen, geldt ook woensdag nog,'' aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Vanwege de lentestorm waaiden er dinsdag vooral veel vrachtwagens om. De meeste voertuigen zijn inmiddels weggetakeld.

''Er zullen nog steeds gevaarlijke situaties en overlast op de wegen zijn. Vooral in de kustprovincies.'' De provincies die aan zee grenzen, hebben volgens de woordvoerder naar verwachting tot woensdagmiddag last van het stormachtige weer. In de andere delen van het land wordt het eerder al iets rustiger.

Actuele weerbericht | Actuele situatie op de weg