De politie heeft twee mannen in het vizier die verdacht worden van de diefstal van een BMW. Deze auto werd in januari is gebruikt als vluchtauto na de liquidatie van Beyhan Demirci op haar balkon in Amsterdam-Geuzenveld.

Maandagochtend vroeg hield een arrestatieteam in Heemskerk een 25-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid. Dinsdagochtend werd een 22-jarige man uit Beverwijk, die al vastzat, verhoord als verdachte. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

Op beelden van AT5 is te zien dat het arrestatieteam doormiddel van een explosief toegang tot de woning verschafte. De 25-jarige man kon daarna in zijn woning worden aangehouden. 

Video: Aanhouding in Heemskerk vanwege Amsterdamse 'balkonmoord'

Persoonsverwisseling

Op 14 januari werd de 60-jarige Turkse Beyhan Demirci op haar balkon aan de Pieter van der Werfstraat met een automatisch geweer doodgeschoten. De politie gaat ervan uit dat zij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling en dat de dader het eigenlijk op haar schoonzoon had voorzien.

De gestolen BMW 320 werd na de moord in brand gestoken, maar onderzoek aan het voertuig kon de politie toch in de richting van de 25-jarige verdachte uit Heemskerk leiden. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigen hebben verklaard dat de dader na de schietpartij in een zwarte BMW is gestapt, waar een andere man achter het stuur zat. De politie zoekt informatie over deze twee personen.