NS zet tot en met woensdag vervangend vervoer in tussen Deventer en Apeldoorn als gevolg van de ontspoorde trein bij Teuge. De herstelwerkzaamhedenaan de bovenleiding en het spoor nemen veel tijd in beslag.

Dat meldt de NS maandag.

De trein ontspoorde zondag door een aanrijding tussen een trein en auto. De palen van de bovenleidingen, de bovenleidingen zelf en het spoor raakten daarbij beschadigd.

"Het spoor is over een lengte van 250 meter verwijderd, evenals zes kapotte portalen over ruim driehonderd meter", meldt een woordvoerder van Prorail. De portalen van beide sporen, waar de bovenleidingen aan is bevestigd, raakten bij de ontsporing zwaar beschadigd en moeten worden vervangen.

Herstelwerkzaamheden 

De woordvoerder van Prorail kon maandag nog niet precies zeggen wanneer de treinen tussen Deventer en Apeldoorn weer volgens de normale dienstregeling rijden. Er kan nog niet met zekerheid gezegd worden dat de herstelwerkzaamheden donderdag afgerond zijn.

De ontspoorde trein is zondag rond middernacht verwijderd. Maandagochtend kon worden begonnen met de herstelwerkzaamheden.  "Er wordt nu door 35 mensen gewerkt om het spoor bij Teuge zo snel mogelijk te herstellen." Per etmaal werken ruim honderd mensen aan het spoor bij Teuge.

De aanrijding gebeurde zondag even voor 9.00 uur op een overweg bij Teuge. Bij het ongeval overleed de inzittende van de auto. De politie meldt dat het om zelfdoding gaat. 

Actuele treininformatie