De A2 van Eindhoven naar Maastricht is weer vrijgegeven. De snelweg was zondagavond enkele uren afgesloten na een ongeluk bij het Limburgse Kelpen-Oler maar nu het onderzoek is afgerond, kan het verkeer weer rijden.

Bij het ongeluk dat rond 22.30 uur gebeurde, vielen meerdere gewonden. De politie meldde op Twitter dat er vijf gewonden zijn. Over het letsel van de slachtoffers kon de politie nog geen duidelijkheid geven.

Volgens de Limburgse zender L1 waren er drie auto's en zes mensen bij het ongeluk betrokken. Vier lichtgewonden zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Door het ongeval was de A2 vanaf het knooppunt Leenderheide bij Eindhoven in de richting van Maastricht volledig afgesloten. Verkeer moest omrijden via Venlo/Mönchengladbach over de A67, A73 en A74.

A67

Aan het begin van de nacht van zondag op maandag gebeurde op de A67 ook een ongeluk, tussen knooppunt De Hogt en Eersel (Noord-Brabant) in de richting van Antwerpen.

Een traumahelikopter moest uitrukken. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De linkerrijstrook was enige tijd afgesloten.