De man die vrijdag gewond raakte door een explosie van een appartementencomplex in Berg aan de Maas bij Urmond, is degene die de gaskraan in zijn woning open draaide. 

De bewoner die door de explosie om het leven kwam, had vlak daarvoor de brandweer gealarmeerd wegens een gaslucht in het gebouw. Dat blijkt uit informatie die de politie zaterdagmiddag vrijgaf.

Eerder was onduidelijk wie de explosie had veroorzaakt. De veroorzaker is met ernstige brandwonden opgenomen in een ziekenhuis in Aken (Duitsland).

Voor de rest kon of wilde de woordvoerster van de politie niets zeggen over de toedracht van de explosie met fatale afloop.

Sloop

Hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een deel van de vrijdag ontplofte woning gesloopt. Dat gebeurde nadat speurhonden los van elkaar waren aangeslagen toen ze zochten naar slachtoffers onder het puin. Er werd echter niemand gevonden, maakte de brandweer zaterdag bekend.

De hulpdiensten zijn zaterdagochtend begonnen loshangende delen van het appartementencomplex te verwijderen zodat de politie onderzoek kan doen.

Video: Gewonde man blies woning op