Door een brand in een tankstation langs de A1 tussen Apeldoorn en Kootwijk zijn zaterdagmiddag twee mensen gewond geraakt. Door een botsing stonden vier voertuigen in brand. De weg werd rond zes uur weer vrijgegeven.

De brand ontstond nadat een auto een tankzuil van een LPG-installatie omver had gereden. Dat gebeurde toen meerdere auto's met elkaar in botsing kwamen.

Wat die botsing veroorzaakte, is nog niet bekend. Een aantal mensen die in het tankstation aanwezig was, zijn in shock.

Twee mensen liepen brandwonden en botbreuken op en moesten naar een ziekenhuis. Zeker twee auto's brandden helemaal uit. Volgens de Veiligheidsregio kwamen een paar auto's op het terrein met elkaar in botsing en is daarbij de tankzuil van een LPG-installatie omver gereden.

Video: Rustplaats Lucasgat langs A1 weer open

Rookwolken

Dat veroorzaakte de brand, die zorgde voor grote zwarte rookwolken. De Veiligheidsregio sloeg groot alarm voor de brand, al was het vuur vrij snel onder controle. 

"Gelukkig zijn er goede veiligheidsvoorzieningen bij tankstations", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen Omroep Gelderland. Daardoor is de situatie niet uit de hand gelopen. 

Kijkersfile

Hulpdiensten rukten vanuit de wijde omgeving massaal uit. De snelweg A1 ging tussen Apeldoorn en Kootwijk in beide richtingen op slot.

Rond zes uur was de weg wel weer open, maar zorgde een kijkersfile voor veel vertraging.

Upload foto's van dit nieuws op NUfoto

Actuele verkeersinformatie