Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag geholpen bij het opknappen van het dorpshuis in het Gelderse dorpje Tricht. 

Dat deden ze voor NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Máxima verfde een muur, Willem-Alexander plakte tape op de vloer en verfde een opbergruimte van een gymzaal.

De andere leden van de koninklijke familie waren vrijdag in actie gekomen. Prinses Beatrix, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris, prinses Aimée en Tjalling Ten Cate (de echtgenoot van prinses Margarita) gingen naar een verpleeghuis in Barneveld. Prins Maurits en prinses Marilène hielpen in het Vondelpark in Amsterdam.

Klussen

Met de actie NLDoet wil het Oranje Fonds vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen. Dit jaar doen er 300.000 vrijwilligers mee. Zij gaan aan de slag met meer dan 7600 klussen.

NLDoet vindt dit jaar voor de elfde keer plaats, op vrijdag en zaterdag. De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Het fonds wil met NLDoet achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.